iPhone 13 Pro Max vs 12 Pro Max! – Hangisini almak mantıklı?

NO IMAGE

2020 yılındaki Apple etkinliğinde karşımıza çıkan iPhone 12 serisi kullanıcılar tarafından olumlu karşılandı. Apple’ın ilk 5G destekli modeli olma özelliğini taşıyan iPhone 12 Pro Max, 2021 yılındaki yeni kardeşi iPhone 13 Pro Max modelinden çok da farklı olmayan özelliklerinden dolayı satın alacakların kafasını karıştırıyor. Peki kimler, iPhone 12 Pro Max almalı, kimler iPhone 13 Pro Max almalı? Cevabı iPhone 13 Pro Max ve iPhone 12 Pro Max modellerini karşılaştırdığımız videomuzda!

iPhone 13 Pro Max vs iPhone 12 Pro Max!

Eski iPhone modellerinden yeni modellere geçiş yapmak isteyen ancak karar veremeyenler için iPhone 13 Pro Max vs iPhone 12 Pro Max karşılaştırma videosu ile sizleri baş başa bırakalım. İyi seyirler!

iPhone 13 Pro Max veya iPhone 12 Pro Max satın almak için: app.hps.im/d7ct/5f4pt2ga

iPhone 13 Pro Max özellikleri

iPhone 13 Pro Max modeline baktığımızda, özellikle küçülen çentik dikkatlerden kaçmıyor. Telefon; grafit, altın, gümüş ve tamamen yeni sierra mavisinden oluşan dört farklı renk seçeneğiyle satışa sunulacak. Koruma amaçlı kullanılan Ceramic Shield, tüm akıllı telefon camlarından daha sağlam. Üstelik toza, sıçramalara ve suya dayanıklı olması dikkatleri üzerine çekiyor.

Geçtiğimiz yıl ilk defa her modelde OLEDpanel kullanan Apple, özellikle Pro ve Pro Max modellerdeki ekran tazeleme hızıyla hayal kırıklığı yaratmıştır. Ancak bu sene bu durum değişiyor. Şirket ilk defa bu sene 120Hz ekran tazeleme hızı kullanan bir cihaz ile karşımıza çıkıyor. Aynı zamanda 1000 nit ekran parlaklığı ve HDR gibi özellikler de dikkat çekiyor. ProMotion teknolojisine sahip Super Retina XDR, daha hızlı, daha parlak, daha duyarlı bir ekran deneyimi sunuyor.

iPhone 13 serisinin tamamı gücünü A15 Bionic işlemciden alıyor. 5nm üretim teknolojisi ile elde edilen işlemci, 5 çekirdekli grafik birimiyle öne çıkıyor. Performans konusunda rakiplerinin önünde olan şirket, özellikle yapay zeka ve makine işleme gibi konulara odaklanmış durumda.

Hali hazırda oldukça yeterli depolama alanı sunan Apple, bu sene de geleneği bozmuyor. iPhone 13 Pro Max, 128 GB, 256 GB, 512 GB ve 1 TB depolamaseçeneği ile geliyor. Ancak önceki modellerde olduğu gibi SD kart desteği bu cihazda da yer almıyor. RAM kısmına baktığımızda ise 6 GB LPDDR5 bizleri karşılıyor.

Özellikle profesyonel seviyede fotoğraf çeken kişilere hitap eden telefon, üçlü bir kamera dizilimi kullanıyor. Bunlar; 12 Megapiksel geniş açı kamerası, 12 Megapiksel telefoto lens ve son olarak yine 12 Megapiksel ultra geniş açı. Öz çekim kamerasına baktığımızda ise yine 12 Megapiksel çözünürlüğe sahip bir lens bizleri karşılıyor.

iPhone 12 Pro Max özellikleri

6.7 inç büyüklüğündeki ekranla birlikte gelen iPhone 12 Pro Max, 1284 x 2778 piksel çözünürlük sunuyor. 10-bit renkdesteğine sahip bu ekran, yaklaşık olarak458 ppi değerine sahip. Seramik kaplamaile gelen bu ekran, düşmelere karşı ortalamaya göre 4 kat daha dayanıklı. 2.000.000:1 kontrast oranına sahip ekran, 800 nit maksimum parlaklık değerine sahip. Bu değer, HDR ile birlikte 1200 nit‘e kadar çıkabiliyor.

iPhone 12 Pro Max ekranı, True Tone ve HDR10+ desteğine de sahip. OLED panelve Super Retina XDR ekran ile birlikte üst düzey bir deneyim vaat eden iPhone 12 Pro Max, büyük ekran severler için iyi bir tercih olabilir.

iPhone 12 serisine güç veren Apple A14 Bionic işlemci, geçtiğimiz ay tanıtılan iPad Air 4 modeli ile ortaya çıkmıştı. Ancak tablet satışları için iPhone 12 serisinin tanıtımı beklendi. 5 nm litografiye sahip bu işlemci, endüstrinin ilk 5 nm fabrikasyon sürecinden geçen işlemcisiolma unvanına sahip.

iPhone 12 Pro Max özellikleri arasında en dikkat çeken detaylardan birisi de tabi ki kamerası. Söz konusu iPhone olunca, kamera bölümü en çok merak edilen özellikler arasında yer alıyor. 2. nesil iPad Pro ile birlikte kullanıcılara sunulan Lidar tarayıcı, iPhone 12 Pro ve Pro Max modellerine de eklendi. Böylece arka tarafta 12 Megapiksel ana, geniş açılı ve telefoto kameralarına Lidar tarayıcı da eşlik etmiş oldu.

Discord sunucumuza üye olun ve bizimle iletişimde kalın: bit.ly/SDNDiscordYouTube

Teknoloji videoları ve teknolojiye dair her şey için kanalımıza ABONE Olun ►►https://goo.gl/ylUFmZ

Tüm İnceleme videolarımızı buradan izleyebilirsiniz
►► goo.gl/IIKYIK

ShiftDelete.Net‘i tüm sosyal ağlarda takip edin ;

Instagram ►► goo.gl/r4AJDv
Facebook ►► goo.gl/k1D1JL
Twitter ►►https://goo.gl/vTwhws
SDN Forum ►► bit.ly/2AQ2DR7

ShiftDelete.Net YouTube hesabı, Türkiye’nin en büyük teknoloji sitesinin video kanalıdır.

ShiftDelete.Net ile en yeni teknoloji haberlerine, videolu olarak ulaşabileceksiniz.

iPhoneカテゴリの最新記事