Gerçekten Almaya Değer mi? iPhone 13 Pro İncelemesi

NO IMAGE

Instagram: www.instagram.com/cagdasisil/
Twitch: www.twitch.tv/cagdasisil
Discord: discord.gg/R6Z3Ed6
Mobil Kanca Youtube Kanalı için: bit.ly/3oZkRTI

Selamlar, adım Çağdaş. Bundan daha öncesinde uzunca yıllar Webtekno Youtube kanalında çalıştım. Eğer bir şeyler tanıdık geliyorsa bunun nedeni bu. Şimdiler de ise kendi kanalımda teknoloji ve bilim ile alakalı içerikler üretmeye çalışıyorum. Dönem dönem klasik ürün incelemeleri de gelebilir tabiki de.

Kanalıma abone olmayı unutmayın 🙂

Merhabalar kanalımın yeni bir videosuna daha hoşgeldiniz. Bu videoda değineceğimiz konu şu elimde görmüş olduğunuz iPhone 13 Pro’u almaya değer mi? Buyrunuz..

Şimdi öncelikle iPhone 13 Pro’nun özellikleriyle işe başlamak gerekiyor.

Ki ilk değinilmesi gereken konu net kameralar. Kamera kısmında bu sene Apple kimilerine göre “abartmayın canım”lık fakat kimilerine de “haydaa” şeklinde tepkiler uyandırabilecek yeniliklere gitti. Her ne kadar çeşitli uygulamalarla yapılabiliyor olsa da özellikle sinematik mod baya bir ilgi gördü. Ne yalan söyleyeyim, benim de en çok hoşuma giden şey o oldu.

Apple kullanıcılarının bence şöyle bir farkı var. Evet, bunu yapan selefi uygulamalar olabilir fakat biz zaten en başından beri yazılıma para ödediğimiz için bunun da Apple “kalitesi” ile sunulmuş olması pozitif bir durum. Ki zaten sinematik modun temelde borçlu olduğu şey cihazın işlemcisi yani A15 Bionic.

Peki nedir bu sinematik mod:

Sinematik mod ile alan derinliği sığ videoların yanı sıra esas olarak otomatik odak geçişleri yapabiliyorsunuz. Zaten olaya sinematik kalite efektini veren şey de bu. Hali hazırda ekranda dönen videolardan bunu anlayabiliyorsunuzdur. Ayrıca sinematik modda çektiğiniz videoların alan değerini daha sonrasında değiştirebiliyor veya odak noktalarını manuel olarak düzenleyebiliyorsunuz.

Bu özelliğin tek dezavantajı, işlemciye çok ciddi veri yükü bindirdiği için 1080p 30 karede çekim yapabiliyor olmak. Muhtelemen bir sonraki nesil iPhone’larda görebileceğimiz 4K 60 kare sinematik mod ile video kaydı 13 Pro modellerinde yok. Eğer 4K 60FPS video çekmek istiyorsanız sinematik moddan çıkmanız gerekiyor.

Bunun haricinde kameralarda lenslerin bi tık genişlemesine bağlı olarak ışık alışverişinde bence bir önceki nesile göre de bir fark var. Ki bu arada Apple’da bunu 2.2 kat daha fazla ışık alıyor şeklinde açıklamıştı. Normalde 3’Lü arka kamera 12MP, telefoto f2.8, geniş f1.5 ve ultra geniş f1.8 olarak sıralanmış.Ya işin açıkcası sinematik modu rafa kaldıracak olursak heyecan verici pek bir şey kalmıyor. Eğer daha öncesinde en azından 1-2 nesil önceki bir iPhone’a sahipseniz ve sinematik mod sizin için çok önemli değilse ahım şahım bir değişim yok. Var ama ahım şahım değil. Mesela arka kameralar bir önceki nesile göre görece daha iyi bence bu arada. Lenslerin genişlemesi ve f değerlerindeki değişimler 13 PRO’nun arka kamerasını özellikle ışık anlamında bir tık öne geçiriyor.

Bir de Androidcilerin biraz güldüğü 3 kat optik yakınlaştırma, 2 kat optik uzaklaştırma ve 6 kat optik zoom aralığıyla birlikte 15 kata kadar da dijital zoom özelliği var. Makro çekim özelliği de eklenince cihaz kamera anlamında keyifli bir hale geliyor işin açıkcası. Bu modlar arasındaki derinlik işlemini yürütmek için de Lidar sensörden yardım alıyor.

iPhoneカテゴリの最新記事